Helpottava syy

Kirjoitin viime vuoden puolella Evelinen poissaolokohatuksista. Tutkimukset olivat silloin vielä kesken. Olemme nyt vihdoin saaneet syyn niihin. Diagnoosin.

Meille oli tärkeätä että saatiin Se syy kohtauksiin, oli se ollut mikä vain.
Meidän tapauksessa syy oli hyvin luonnollinen ja helpottava kuulla.

Joulukuun alussa saatiin aika silmäklinikalle, silmälääkärille. Koska kohtauksien aikana Eveline karsastaa todella voimakkaasti niin silmälääkäri halusi tarkistaa silmät.
Eveline antoi lääkärin todella hyvin tutkia ja saatiin kaikki tarvittavat testit tehtyä ja silmät katsottua.
Ihan mieletöntä miten tekniikka on mennyt eteenpäin ja pystytään määrittää 2-vuotiaan näön ilman että lapsi tarvii sanoa mitään.

Kun Eveline saa poissaolokohatuksen hän karsastaa, hän saa poissaolokohatuksen koska karsastaa. Pelästyy niin voimakkaasti karsastusta että menee siihen omaan maailmaansa. Ja miksi hän karsastaa? Koska hänellä on huono näkö. Kyllä, kaikki tämä on johtunut huonosta näöstä.
Lapsen silmissä olevat hermot tekee kuitenkin kaikkensa että silmät näkee (johtaa kuitenkin karsastukseen) sen takia arjessa ei ole tullut ilmi ettei Eveline näkisi kunnolla. Ainut näin jälkikäteen kun miettii, niin Eveline ei jaksanut pitkään keskittyä kirjaan eikä katsonut ollenkaan telkkaria. Kuitenkin nyt ollaan huomattu kuinka koko tyttö on muuttunut kun sai silmälasit.

Kaupunkimme maksaa alle 7-vuotiaan silmälasit. Kuitenkin se että jouduttiin odottaa maksusitoumusta kaupungilta kesti noin kolme viikkoa sekä lasien toimitusaika oli pari viikkoa. Käytiin Evelinen kanssa kokeilemassa eri silmälaseja eri liikkeistä, aloitettiin tietenkin kaupungin sopimusliikkeestä mutta heillä oli surkea valikoima ja ne lasit jotka olivat tarkoitettu tälläiselle 2-vuotiaalle ei sopineet ollenkaan Evelinelle, ei istuneet hänen kavoilleen ollenkaan. Löydettiin täydelliset lasit sitten toisesta liikkeestä jotka istuivat Evelinen kasvoihin täydellisesti. Halusimme kuitenkin että lasit istuvat lapsen kasvoihin koska jo se edesauttaisi sitä että pitäisi silmälasejaan. Omakustanteisesti ostettiin lasit, jo sillä että saatiin ne ennen joulua.

Hieman pelokkain miettein oltiin, kuinka Eveline tuleekaan pitää silmälasejaan päällään. Muutenkin kova uhma päällä ja sitten vielä silmälasit. Pelko osottautui turhaksi, Eveline pitää laseja päällään mielellään, jopa aamuisin kun herää kysyy ekana ”missä silmälasi” ja haluaa ne päälleen. Huomaa että hän näkee ne päällä paremmin, eikä tule pääkipuja tai ole jatkuvasti väsynyt.

Käytiin joulukuun lopulla vielä neurologilla sekä helmikuussa on vielä yksi käynti, varmistetaan vain että kohtaukset vähentyneet tai jääneet kokonaan pois. Tällä pystytään vahvistamaan että kaikki tosiaan johtui huonosta näöstä. Kuitenkin kaikki pään kuvaukset olivat puhtaat. Eikä muuta neurologista oiretta ole.
Maaliskuussa on uusi käynti silmälääkärillä, katsotaan onko näkö jopa parantunut, pysynyt samana tai heikentynyt. Näkee onko lasit hyvät.

Mutta voi luoja tuo tyttö on suloinen lasit päällä!

Pidät ehkä myös näistä

2 kommenttia

  1. Hienoa että löytyi syy ja asiaa saadaan hoidettua, mutta oletko miettinyt että lapsi ei välttämättä haluaisi että äiti kirjoittaa hänen sairauksistaan nettiin kuvien kera kaiken kansan nähtäville? Toivottavasti olet miettinyt tarkasti asian läpi. Kun se kerran on netissä, se on aina netissä.

    1. Moi, kyllä olen miettinyt tarkasti mitä tuoda esille perheestämme sekä lapsista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *