Hipp Hipp hurraa!

Viikonloppu täynnä pupuja! Eilen vietettiin 2-vuotias syntymäpäivää 20 vieraan kanssa. Aloin valmistelemaan juhlia jo alkuviikosta, tänä vuonna päätettiin että tehdään kaikki itse mitä vain mahdollista. Meillä on kaks luottoleipuria, kakut tilataan yleensä Idalta tai Lotalta mutta nyt oli Ida Kreikassa ja Lotta valvomassa töissä eli joko piti luottaa ulkopuoliseen tai tehdä itse. En tiedä oliko järkevin vaihtoehto, mutta valitsin että teen itse… Kyllä kakkuja olen tehnyt mutta en koskaan ns. fantasiakakkuja. Puputeema kun oli niin pitihän mun se pupukakku sitten vääntää.

Selasin pitkin viikkoa internetin ihmeellisestä maailmasta ideoita juhliin sekä aloitin leipomiset. Meillä oli valtavasti ylimääräisiä kertakäyttömukeja niin ne pääsi ainakin hyötykäyttöön. Niille pupunkorvat, silmät ja nenä ja täytettiin poppareilla sekä vihannestikuilla.
Keksit leivoin alkuviikosta valmiiksi sekä pitkin viikkoa kuorrutin. Kakun pupunkorvat tein myös alkuviikosta että ehtisi kunnolla kovettua ettei lässähdä juhlissa.

Koitin miettiä että haluan kaikki tehdä perjantaina valmiiksi mitä vain mahdollista, näin jäisi lauantaille mahdollisen vähän. Loppupeleissä ei pystynyt kyllä oikein tehdä mitään valmiiksi kun siivota. En halunnut nimittäin tarjota nuhjaantuneita kasviksia tai hedelmiä juhlissa.

Lauantaina aloitin aamulla kakusta, pohjan tein valmiiksi jo torstaina eli piti vain kostuttaa, täyttää ja kuorruttaa. Tuoreet suomalaiset mansikat kun ovat parhaimmillaan nyt niin tein hyvin basic täytteen: mansikkarahkaa + kuohukermaa ja tuoreita mansikoita pilkottuna väliin. Kakun koristelun hoidin vasta hetkeä ennen tarjoilua. Kasvikset ja hedelmät pilkoin. Tarkoitus oli myös tehdä cocktailtikkuja eri täytteillä mutta iski äärimmäisen suuri laiskuus, pilkoin täytteet vaan suurelle lautaselle ja laitoin tikut keskelle- jokainen sai rakentaa mieluisat cocktailtikut itse ja hyvin upposi.
Sovittiin että Marko hoitaa suolaisen tarjottavan, eli nakitin hänelle pizzarullien teon. Tehtiin kolmea eri: Jauheliha-tomaatti, kinkku-tomaatti sekä kasvisversiona pesto-juusto. Tuli todella maukkaita sekä plussana, helppotekoiset!
Vieraina olivat myös maidottomalla olevia, ensin oli tarkoitus tehdä maidoton kakku mutta aika ei kertakaikkiaan riittänyt siihen eli siinä mentiin missä aita oli matalin ja ostettiin maidottomia donitseja. Keksit mitkä tein olivat luonnollisesti myös maidottomia.

Tarjoiluastioina käytettiin tänä vuonna pitkälti kertakäyttöistä koska piti saada kaapit tyhjennettyä niistä. Serpentiinistä tilattiin kuitenkin aivan ihanan ihastuttavat pupulautaset sekä servetit. Sekä Juhlamaailmasta haettiin foliopallo.
Juomiseksi oli kahvin/teen sekä raikkaan veden lisäksi Maxikarkilta tilattuja lisäaineettomia, säilöntäaineettomia sekä väriaineettomia mehuja pussissa, oli todellinen menestys. Emme halunneet tarjota limpparia 2-vuotiaan synttäreillä ja pillimehuillekkin haluttiin vaihtelua ja kannatti!

Eveline sai aivan ihania lahjoja, yölampusta omaan muotokuvaansa. Syksyksi lenkkarit, kirjoja, duploja, palapelejä, myrkyttömät liidut, Baby bornin vaatteita, vaatteita itselleen, aurinkolasit, pehmoleluja, oman käsilaukun sekä tietenkin pupu fanina oman loikkivan (onneksi on/off toiminnolla) pupun. Meidän lahja 2-vuotiaalle on päivä Muumimaailmassa mikä toteutetaan (säävarauksella) 16.7, ystävien kanssa.

Oli ihanat ja onnistuneet juhlat. Kiitos kaikille vieraille vielä!
Vaikka rakastan miettiä ja toteuttaa tyttöjen juhlia niin on myös ihana tieto, kun tietää että synttärit on vain kerran vuodessa! Seuraavat juhlat onkin sitten lokakuussa kun vietämme tulevan tyttäremme ristiäisiä. Eli voisihan niitä pikkuhiljaa alkaa tässä suunnittelee, eikö vain?

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *