Kesäloma!

KESÄLOMA! Niin se eka luokka taputeltu Maxinen osalta. Olen niin kiitollinen tuosta tytöstä, en pysty edes sanoin kuvailla miten ylpeä hänestä olen. Todistus ei olisi voinut parempi olla! Loistavan todistuksen lisäksi sai myös stipendin, luokan parhaasta ystävästä- siis ihan mieletöntä!

Olen aina pyrkinyt opettaa lapsilleni että kaikkien kanssa kemiat ei vain kohtaa MUTTA kaikkien kanssa pitää tulla toimeen, ketään ei jätetä ulkopuolelle. Opettajan kanssa vaihdoin pari sanaa ja hän kertoi miten Maxine aina huomioi sekä auttaa kaveria jos pystyy. Ja saman huomaan täällä kotonakin ihan arjessa. Vapaaehtoisesti kysyy tarviinko vaikka ruuanlaitossa apua tai pyykkien ripustamisessa, puhumattakaan kuinka lempeä ja rakastavainen isosisko hän on Evelinelle.

Näin vanhempana liikutun valtavasti eilisestä, tuntuu että olen edes jossain kasvatuksen parissa onnistunut. Liikuttumiseni ei jäänyt kyllä keneltäkään epäselväksi luokassa. No, syytän edes hieman näitä raskaushormoneja- helppo laittaa niitten piikkiin.

On kuitenkin ollut myös haasteita ystävien parissa koulussa nyt ensimmäisen luokan aikana. Maxine ei tuntenut kun yhden tytöt aikasemmin luokaltaan ja muut tytöt tunteneet toisensa jo päiväkodista lähtien. Siitä seurasi kolmio- neliödraamaa syksyllä kun jotkut tytöt ottivat Maxinen uhkana. Onneksi meillä pystytään kaikesta puhumaan täällä kotona ja Maxine kertoi mikä meininki koulussa tyttöjen kesken. Olen äärimmäisen tarkka että näihin tilanteihin puututaan heti, soitin opettajalle ja puhuttiin pitkään minkä jälkeen otin yhteyttä muitten tyttöjen vanhempiin. Onneksi nämä muutkin vanhemmat olivat fiksuja ja ymmärsivät ”ongelman” eikä vähätellyt mun huolta äitinä taikka Maxinen kurjaa oloa.. Saatiin juteltua hyvässä hengessä minkä seurauksena kaikki 4 tyttöä leikkivät sekä olivat vapaa-ajallakin yhdessä hyvässä sovussa, tähän päivään saakka. Muistakaa heti puuttua jos vähänkin on sellainen tunne että ”pitäisiköhän”. Mielummin turha soitto opettajalle kun liian myöhään..

Meillä ollut ihan mieletön viikonloppu kaikinpuolin.  Tästä on hyvä jatkaa kohti ensimmäistä kesälomapäivää huomenna. Harmi että helle väistyy ainakin hetkeksi mutta ei se meitä haittaa. Tiistaina pakkaan tytöt autoon ja lähdetään ajelee mökille missä ollaan sitten kaikessa rauhassa ainakin reilu viikon.

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *