Kummiuden merkitys

Mitä kummius merkitsee? Vaikea kysymys, mihin havahduin tarkemmin vasta kun itseäni pyydettiin kummiksi ystäväni pojalle.
Kummitätinä haluaisin pystyä olemaan läsnä niin arjessa kuin juhlassa. Itse en ole kovin kristillinen ja ei myöskään kummipoikani perhe, eli tiedän että he eivät odota lapsensa kummilta sitä uskonnollista johdatusta ja kasvatusta.
Ja rehellisesti, en ole pystynyt toteuttamaan hyvän kummin roolia kummipoikaani kohtaan ja tunnen siitä suurta syyllisyyttä. En halua ryhtyä siihen että olen yhteydessä vain jouluna sekä syntymäpäivänä ison, kalliin lahjan keran vaan myös muuten. Olen kuitenkin ottamassa itseäni nyt niskasta kiinni ja kirjoittamassa kummipojalleni kirjeen, taas pitkästä aikaa…

Itselläni on kaksi kummia mistä toista en ole koskaan tavannut niin että muistaisin henkilöä. Olen näin aikuisena miettinyt että otanko häneen yhteyden mutta vielä se ei ole tuntunut oikein. Olen ajatellut ettei hän vain halua olla elämässäni, jos haluaisi niin varmasti ottaisi yhteyttä, hänellä on kuitenkin siihen mahdollista. Tämä on hyvä esimerkki minkälainen kummi en halua olla, koskaan. Oli sitten välit mennyt poikki kummilapsen vanhempiin (mikä syy oman kummin katoamiseen lapsuudessani) tai ihan mitä vain.

Kun mietittiin tuoreelle tyttärellemme kummeja, oli valinta oikeasti aika vaikea. Isommilla tytöillä on sukua sekä ystäviä kummina. Emme kuitenkaan halunneet missään nimessä ketä vain kummeiksi nytkään, oli sitten henkilöt sukua tai ystäviä.
Haluisin että nämä ihmiset pystyy ja haluaa, aidosti olemaan tyttäremme elämässä (muulloinkin kun syntymäpäivänä ja jouluna lahjan kanssa). Haluisin myös että nämä ihmiset haluavat olla yhteydessä kummityttäreensä vaikka elämä johdattaisi esimerkiksi meitä Markon kanssa eri suuntiin tai muutettaisiin kauemmas tai ihan mitä vain mitä elämä voi tuoda tullessaan.

Toivon myös jos ihminen ei tunne pystyvänsä täyttämään kummiuden tehtävää niin hän kieltäytyy kummiudesta. En itse halua ja uskon (toivon) että jokainen vanhempi ei halua lapselleen kummia joka ottanut tehtävänsä vastaan koska ajattelee sen olevan pakollista, vai?
Itse olen kieltäytynyt kummiudesta ja olen onnellinen että tämän lapsen äiti ymmärsi kantani. Olen kuitenkin tämän perheen, lapsen elämässä mukana ja onnellinen että saan seurata tämän lapsen kasvua vaikken kummi ole. Yhtä rakas hän voi olla minulle vaikken kummi ole.

Vajaa kaksi viikkoa niin meidän tytär saa nimen ja hänelle tulee neljä kummia. Neljä aivan ihanaa ja rakasta ihmistä kehen luotetaan että haluaa olla lapsemme elämässä, hyvinä sekä huonoina hetkinä. Kolme kummitätiä sekä yksi kummisetä.

Pidät ehkä myös näistä

2 kommenttia

  1. Mullakin 3 lapsen kohdalla on mennyt aika nappiin nää valinnat,mutta joskus kateus kummilasta kohtaan voi rikkoa välejä,niin mulla kävi..

    1. Kateus on kyllä todella surullista ja etenkin tälläisessä tilanteessa, käsittämätöntä 😟

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *