Laatu korvaa määrän- vai korvaako?

Paljonko pieni vastasyntynyt tarvitsee oikeasti vaatteita? Tai tavaroita ylipäätään? Vaikka Evelinen vauvavuodesta ei ole kulunut kun pieni aika, niin oma ajatusmaailma on muuttunut vaatteiden sekä tavaroiden hankkimisen suhteen. Laatu korvaa määrän.

Ahdistaa suunnattomasti hamstraaminen ja tavaran paljous, kun ehtii käyttää yhtä paitaa vain sen pari kertaa tai ostaa neuleen koska ”on vain pakko”- saada. Olen pyrkinyt ostaa vauvalle vaatteita käytettynä, Facebookissa on lukuisia hyviä lastenvaatekirppis- ryhmiä mistä tekee hyviä löytöjä. Toki, on meillä myös uutta ostettuna, mutta pyrin silloin hyödyntää tehokkaasti alennusmyyntejä.
Olen myös alkanut miettimään vaatteen alkuperää, missä tehty? mistä tehty? kuka tehnyt?
Paljon kritisoidaan ihmisiä (etenkin netin syövereissä) ketkä haluaa panostaa lastenvaatteisiin, ”mitä järkee on ostaa kalliita kun ne jää niin nopeasti pieneksi”. Mutta onko se kymmenen halppis bodya sitten niin ekologista verrattuna vaikka neljään laadukkaaseen? Moni ei tunnu ymmärtävän että esimerkiksi kolmenkymmenen euron body kestää hyvin seuraavalla käyttäjälle ja jopa sitä seuraavalle sekä kunto moitteeton. Meillä on jonkin verran Evelinen vanhoja vaatteita tallella ja ne on ostettu kirppikseltä. Ovat kun uusia edelleen ja olen maksanut joistakin saman verran kun esimerkiksi Lindexin viidentoista euron bodysta. En nimittäin koskaan ole nähnyt että Lindexin body liikkuisi hyvällä jälleenmyyntihinnalla eteenpäin, puhumattakaan että olisi moitteettomassa kunnossa. Eli tässäkin puhuu laatu selvästi puoleensa, ainakin meidän taloudessa.

Tai sitten saa kuulla tämä kuuluisan ”lapseni saa leikkiä vapaasti ja olla lapsi”- tämä on lause mikä saa omat ihokarvani aina pystyyn. Vaikka meillä lapset käyttää laadukkaita vaatteita niin saa he olla niin lapsia kun haluaa, leikkiä, sotkea ja jopa syödä vaatteet päällä. Elää ihan tavallista elämää ilman rajoitteita. Miten teillä, saako teillä lapsi olla lapsi riippumatta minkälaisia vaatteita käyttää?

 

Pienet nutut on nyt pesty ja viikattu kaappiin. Kävin tänään läpi meidän tulevan tytön pienimpiä vaatteita ja mietin puuttuuko meiltä jotain akuuttia. Mitä olette mieltä, pärjääkö tälläisellä määrällä ensimmäiset kuukaudet?

Koko 50-56:
Bodeja 12kpl
Housuja 15kpl
Mekkoja 2kpl
Yöpukuja 8kpl
Neuleita sekä collegepuseroita 4kpl
Jumppiksia 1kpl
Syksyksi/talveksi ulkopukuja 3kpl
Pipoja 7kpl

Tarkoitus olisi pärjätä talvi ilman toppahaalaria. Turvakaukalossa tulee olemaan toppapussi, samoin vaunuissa. Villaa löytyy tietenkin myös mikä lämmittää. Mikäli tuntuu että toppapuku tulee tarpeen niin ostetaan se talvella, en vain haluaisi ostaa valmiiksi mikäli se jäisi vain kaappiin.
Jonkin verran kankaita löytyy myös mistä olisi tarkoitus ommella ainakin NB- kokoinen pipo, tumppuja sekä töppösiä. Sukkia pitää myös hieman käydä ostamassa vielä.

Seuraavaksi olisi pesuvuorossa kaikki harsot sekä rintapumppu!

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *