Meidän juhannus

Meidän juhannus, on pyhä mikä tarkoittaa meille kesäistä perhejuhlaa. Itselleni on aina ollut tärkeää että pääsen pois kaupungista perheeni kanssa, vaikka olen kuullut että juhannus Helsingissä on kuulema kans kaunis kokemus, etenkin jos kesä on parhaimmillaan, aurinko paistaa ja lämmin.
Ollaan kuitenkin joka vuosi lähdetty joko jonkun mökille (koska omaa ei ole) tai mummin ja vaarin luokse, missä oltiin tämäkin juhannus. Taivaallista ruokaa ja mitä parasta rentoa meininkiä. Pakko se on myöntää että helppoahan se myös on. Ei tarvitse itse, yksin miettiä syötäviä ja lapsille on seuraa mummista ja vaarista + serkuksista useasti myös. Luxusta on myös nukkua itse vähän pidempää kun isovanhemmat hoitaa mielellään tyttöjen aamupuuhat.

Perinteisesti suomalaisittain oli juhannusaaton keli hyvin kesäinen, +10, tuuli kova sekä vettä satoi kaatamalla liki koko päivän. En jaksanut tai viitsinyt edes lähtee metsään hakemaan saunavihtoihin koivunoksia. Meillä oli siis hyvin rauhallinen juhannusaatto, syötiin perinteisesti grilliruokaa sekä herkuteltiin mansikkakakulla vaarin syntymäpäivän johdosta. Käytiin saunassa, ilman koivunoksia mutta ihanaa se silti oli vaikka olisi se koivun tuoksu olisi kruunannut tunnelman vielä.


Järkyttävän sään takia oli jopa juhannuskokko peruttu, mikä oli harmi koska Lohjan kaupunki oli järjestänyt perhejuhannus- teemalla tapahtuman.

Juhannuspäivänä suunnattiin pienelle maalaisajelulle aamupäivästä perheystäville. Heillä on aivan ihana, ihastuttava vanha talo mitä remontoitu sekä pihalla lampaita ja kanoja. Lampaita päästiin silittelemään sekä tytöt pääsivät ruokkimaan niitä kädestä. Kotiin viemisiksi sai neiti kerätä mukaan kananmunia suoraan kanalasta- siis niin ihanaa! Maxine oli kyllä kovasti sitä mieltä että hän meinaa hautoa ainakin yhtä munaa että siitä kuoriutuisi tipu. Käytiin siis keskustelu asiasta ja kerrattiin pari faktaa..

Koska juhannukokko oli peruttu aattona sään takia, oltiin se siirretty juhannuspäiväksi. Otettiin mummi mukaan (vaari jäi katsomaan formuloita) ja lähdettiin keskustaan. Oli pari muukin kömpineet mökistänsä ulos ja tullut katsomaan kokon sytyttämistä. Sytyttämisen jälkeen kierreltiin läpi kojuja ja ensimmäiset Suomalaiset herneet ostettiin.

 

 

Koska Marko jää kesälomalle vasta heinäkuun lopussa niin tultiin tänään kotiin. Tarkoitus olisi nyt saada vihdoin lyötyä lukkoon meidän kesälomareissu- Tukholma Junibacken vai Tallinna..?
Katsoin kans että (yllättäen) sadetta luvattu huomiseksi. Voisin siis koittaa käydä läpi Evelinen vaatteet ja sitä myötä tehdä tilaa vauvan vaatteille. Aamusta tulee myös Evelinen uusi sänky, mikä on kyllä itseasiassa Markon vanha sänky. Koitetaan jos saataisiin nukkumajärjestystä vähän muokattua ennen syyskuuta, neiti nukkuu nimittäin meidän välissä tällähetkellä. Ensin ajateltiin että antaa nukkua välissä mutta haluan kokeilla jos hän kuitenkin nukkuisi omassa sängyssä, meidän sängyn vieressä.
Viime syksynä meillä oli hänelle unikoulua ja koitettiin siirtää pinnasänkyyn, mutta liki 3kk huudon ja valvomisen jälkeen annettiin periksi ilman mitään tulosta. Mukana unikoulussa meillä oli  kyllä ihan uniohjaaja (sairaalaunikouluun kun ei olla suostuttu). Unikoulusta kuitenkin myöhemmin lisää..

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *