Mitä jos ollaan se jo sairastettu?

Mitä jos meillä oli silloin Korona, tietämättämme?

Havahduttiin viikonloppuna Markon kanssa meidän helmikuiseen outoon ylätiehengitystieinfektioon. Oli todella outo ja raju, alkoi yhtäkkiä sekä kesti suhteellisen pitkään. Kurkku ei ole koskaan ollut niin kipeä kun silloin sekä en ole ylipäätään sellaista kurkkukipua aikasemmin tuntenut, hengityskin sattui. Oikeastaan muita oireita ei ollut, vilunväreitä sekä pientä iltalämpöilyä mutta ei muuta. Meidän oireet oli liki identtiset Markon kanssa sekä kesti 9-14vrk.

Viikko tämän jälkeen nousi Maxinelle äkillisesti todella korkea kuume, kuumetta oli 3vrk sekä pientä yskää.
Tasan viikko tämän jälkeen nousi Evelinelle yhtä äkillisesti, samainen todella korkea kuume joka kesti sen 3vrk. Evelinellä oli myös pientä yskää sekä kertoi kuinka kurkku oli kipeä.
Arvata voi mitä tapahtui tasan viikko tämän jälkeen- Amelielle nousi äkillisesti todella korkea kuume. Tämä olikin se viikko kun mummi ja vaari saapuivat Suomesta moikkaa.

Mummi ja vaari lähtivät kotiin, ei kestänyt kauan kun tuli ilmoitus että anoppi sairastunut jonka jälkeen myös appi. Anoppi sen verran voimakkaammin että joutui hakeutumaan lääkäriin. Anoppi sai kuitenkin diagnoosiksi ylätiehengitysinfektio.
Mutta nyt mietin, oliko vain oikeesti joku raju ylätiehengitysinfektio vai oliko Korona mutta suht lievänä? Jos korona, niin toki olen kiitollinen että se tuli meille kaikille suht lievänä eikä vaatinut sairaalahoitoa. Toivon myös että oltaisiin saatu edes jonkinlainen immuniteetti, mikäli se oli korona.
Odotan innolla vasta-ainetestejä, koska haluan kuitenkin selvittää oliko se vai eikö ollut. Eli spekuloinnilla mennään siihen saakka.

Espanjassa on takana nyt kaksi ja puoli viikkoa kovia toimenpiteitä, mm. tiukka ulkonaliikkumiskielto. Moni on miettinyt miksi Espanjan tartunta luku vain kiihtyy ja pahenee vaikka ollaan oltu kaksi viikkoa jo eristyksessä. Tämä johtuu juuri tästä, koronan itämisaika kun voi olla jopa se 14vrk… Perjantai-sunnuntai näytti tilastot hyviltä, tartunnat oli laskussa mutta sitten nousi taas maanantaina isolla harppauksella. Espanjassa on parhaillaan (2.4 klo 12.00) 110 238 sairastunutta sekä 10 003 kuollutta, toki myös parantuneita on onneksi hurja määrä, 26 743. Tartunnan saaneiden luku ei varmasti täsmää millään tavalla koska kaikkia ei voi testauttaa (onneksi tähänkin tuli nyt jälleen parannus ja pitäisi päästä helpommin testeihin) sekä varmasti tuhansia sairastaa tietämättään, jopa oireettomasti. Espanjan pääministeri Sanchez totesi noin viikko sitten että tulevat viikot tulee olemaan juuri ne rankimmat mutta sitten pitäisi ulkonaliikkumiskiellot näkyä jo erilailla. Toivon, odotan tätä todella. Luotan ja haluan uskoa myös siihen että näin käy. Huhtikuu ollaan kuitenkin vielä mitä luultavammin eristyksissä, ulkonaliikkumiskiellossa.

Pidät ehkä myös näistä

5 kommenttia

 1. Ei liity tähän postaukseen.. mutta kysyisin että oletteko päättäneet jo että muutatteko Suomeen takaisin vai jäättekö sinne? Vastasiko ulkomailla asuminen sitä mitä olitte ajatellut etukäteen? Meillä myös itse harkinnassa sinne muutto lasten kanssa, joten tästä syystä kyselen…
  Kiitos mielenkiintoisesta blogista! 🙂

  1. Moikka! Meillä on ollut alusta alkaen ajatus että olemme jäämässä (no, lukuunottamatta mun ikäkriisiä ja mietteitä opiskelusta… 😃), ellei jotain todella mullistavaa tapahtuisi joka veisi meidät takaisin Suomeen. Viihdymme täällä todella hyvin. Tämä tuntuu enemmän kodilta jo kulttuurinkin takia.

   Me tehtiin paljon ”taustatutkintaa” tähään liittyen, minkälaista tulee olemaan muutto, minkälainen on esim koulukulttuuri jne. eli oikeastaan ei ole mikään yllättänyt ulkomailla asumisessa.

   Suosittelen ehdottomasti mikäli halua löytyy ❤️

 2. Kiitos vastauksesta! 🙂

  Postaustoive; saisiko jossain vaiheessa lukea esikoisesi koulunkäynnistä, miten on sujunut, haasteet/positiiviset asiat, järjestelyt ym. kaikki liittyen siihen !

  Olisi todella mielenkiintoista kuulla kokemuksia, kun en ole niitä paljon löytänyt. Kaikissa mitä on tullut vastaan, on ollut kyse yleensä vain yhdestä lukukaudesta siellä.
  Tässä nimittäin pohditaan suomalaista tai espanjalaista koulua…mietityttää miten ujo ja herkkä poika pärjää espanjalaisessa luokassa kun ei osaa kieltä…on menossa siis ekalle luokalle.

  Toisaalta taas suomalainen koulu mietityttää hinnan vuoksi ja tällöin ei pääse espanjalaiseen kulttuuriin/kieleen kiinni.

  Vaikeita asioita siis… 😀

  1. Kiitos ehdotuksesta, pitää toteuttaa! 😊 Me ei edes mietitty suomalaista koulua… Meillä Maxinen on myös aika ujo ja herkkä, kun aloitti koulun niin osasi perus sanat eikä muuta. Nyt puhuu ja ymmärtää jo hyvinkin. Lapset oppii ja sopeutuu. Mutta ettei tästä vastauksesta tule liian pitkä niin jatkan ihan postauksen muodossa 😃

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *