Miten kävi unikoulun?

Kohta kaksi kuukautta takana Evelinellä omassa sängyssään. Pakko sanoa että siirto perhepedistä omaan sänkyyn meni todella kivuttomasti. Meidän ensimmäisen unikoulun kun voisi luokitella katastrofiksi.

Rutiineihin kuuluu kuitenkin vielä tissihuikat ennen unia, oli sitten kyseessä päiväunet tai yöunet. Eli Eveline ei kuitenkaan vielä nukahda yksikseen, mutta siihen ei kuitenkaan olla tähdätty. Pääasia että nukahtaa omaan sänkyyn.

Aluksi hän heräsi sen kerran, kaksi yössä ja aamuyöstä tuli väliin. Siitä jäi pikkuhiljaan pois toinen herääminen ja nyt on jäänyt pois myös se ensimmäinen. Toki on iltoja kun hän herää ja myös öitä, mutta heräämiset kuuluu lapsiperheeseen. Pääsääntöisesti nukkuu kuitenkin läpi koko yön siihen kello viiteen-kuuteen minkä jälkeen kömpii väliin ja jatkaa uniaan, ainakin kahdeksaan. Eli yöunien pituudeksi tulee yleensä vähintään yksitoista tuntia.

Ongelmia sängyssä pysymisen kanssa ei ole ollut näiden kahden kuukauden aikana, olin lukenut vaikka mitä kertomuksia kun lapsi juoksee sen sadannen kerran pois sängystään… Vaikka uni ei heti tulisi Evelinellä, niin hän pysyy kuitenkin sängyssään. Rutiineihin kuuluu meillä että ennen unia hän saa valita pari pehmolelua (+muumiveneen) mukaan sänkyyn. Niitä hän yleensä sitten katselee mikäli uni ei heti tule.

Muutoksia ja takapakkia voi tulla uniin, tai varmasti tuleekin ja niistä ollaankin keskusteltu Markon kanssa jo valmiiksi. Vauva kuitenkin syntyy tässä viiden viikon sisällä ja tulee olemaan suuri muutos koko perheelle, etenkin Evelinelle. Vaikka päivittäin puhutaan vauvasta ja hän pusuttelee mahaani niin ei hän ymmärrä mitä vauva tarkoittaa konkreettisesti. Hän osoittaa myös päivittäin vauvan kehtoa ja sanoo ”beibi tutta” eli tietää että sinne vauva siirtyy nukkumaan (tai siihen me pyritään). Imetyksen kannalta tulee vauva kuitenkin varmasti myös nukkumaan meidän sängyssä ja siksi tarkoitus olisi ostaa se unipesä. Hieman saa vauvalle omaa ”sänkyä” jos Evelinekin meidän välissä on.

Kun mietin meidän ensimmäistä unikoulua niin olen edelleen vain sitä mieltä että pinnasänky oli se ”mörkö” Evelinelle minkä takia ei unikoulu onnistunut silloin. Silloin kamppailtiin sängyssä nukkumisen kanssa kuukausia tuloksetta. Tai sitten aika ei ollut se oikea- sekin voi hyvin olla mahdollista.
Nyt nautitaan kuitenkin tästä hetkestä, kun kummatkin tytöt nukkuu omissa sängyissään rauhallisesti!

Mistä kaikki alkoi, perhepedistä omaan sänkyyn voi vilkaista tästä.

 

Pidät ehkä myös näistä

2 kommenttia

 1. Hienoa, mahtava juttu! Unikoulu on toimiva jos sen vaan jaksaa tehdä. Meillä kuopus vuoden ikäisenä siirtyi vanhempien sängystä omaan sänkyyn ja muutamassa yössä saatiin heräilyt loppumaan. Siirto omaan huoneeseen meni myös kivuttomasti.
  Mukavaa viikonloppua 🙂

  1. On kyllä, etenkin kun odotukset olivat meillä aika pienet ajatellen edellistä unikoulua.
   Unikoulussa on juuri se että kun sen aloittaa niin sitten ei saa antaa peräksi päivän- viikon kuluessa.

   Ihanaa että teilläkin siirto omaan sänkyyn meni loistavasti 🙂

   Mukavaa viikonloppua teillekkin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *