Muumimaailma ja pienet vinkit!

Meillä on ollut tapana käydä vuosittain Naantalissa, Muumimaailmassa. Käytiin ensimmäisen kerran kun Maxine oli 2-vuotias, sanoisin ettei paljon siitä nuorempi saa mitään paikasta irti. Tai ei ainakaan meidän lapset saisi.

Maxine on saanut tänä kesänä oman päivän Linnanmäellä niin Eveline sai syntymäpäivälahjaksi päivän Muumimaailmassa. Tämä kauan odotettu ja suunniteltu päivä oli maanantaina.  Meillä oli ihan todella mukava päivä neidin kanssa ja kuinka ihana oli huomata, miten helppoa hänen kanssaan onkaan liikkua!

Kunnon helteet on saapuneet ja ne helli meitäkin Muumimaailmassa. Rennot vaatteet, hyvä nesteytys sekä kiireettömyys- näillä mentiin ja näillä pärjättiin hyvin. Saarella kävi kuitenkin pieni tuulen vire sekä varjoakin löytyi. Puhumattakaan ihanista metsäpoluista ja uimarannasta mistä pääsi kätevästi mereen pulahtamaan.

Oltiin Evelinen kanssa tultu jo viikonloppuna anoppilaan, säästettiin näin 45min aamusta kun ajettiin Naantaliin. Halusin olla heti kymmeneltä Muumimaailmassa, ihan jo parkkipaikkojen löytämisen kannalta. Kuulin edellis viikolla vinkin että Torikadulla olisi 8h kiekkopaikkoja, satsasin tietenkin niihin ja onnistuin! Siitä käveli satamaan noin reilu viidessä minuutissa, eli lähellä oli.
Muumimaailmalla on myös oma muumiparkki minne voi jättää auton ja saa bussikyydityksen Muumimaailmaan sekä takaisin (10e/päivä). Jos en olisi sataman lähettyviltä saanut paikkaa niin olisin vienyt suosiolla auton muumiparkkiin. Huomasin kuitenkin että parkkipaikkoja oli hyvin saatavilla vielä ainakin kymmenen aikaan joka paikasta. Toki, kaikki oli melkein maksullisia ja silloin voi hintakin kipua yli sen 10e…

Ihmisiä oli aamusta asti hyvin liikkeellä mutta ei niin että olisi missään kohti ruuhkautunut.
Hyvin pääsi halailemaan muumi- hahmoja sekä tutkiskelemaan paikkoja. Eveline on ollut todella kova vierastamaan jo ihan pienestä pitäen mikä onneksi hieman on rauhoittunut, mutta kyllä tämä vierastaminen puski läpi. Hän halusin katsoa hahmoja vain sylistä käsin, eli ei puhettakaan että olisi suostunut halaamaan tai edes silittämään muumia. Vilkuttaa uskalsi vasta myös kun muumi oli selkä häneen päin. Mutta kaikesta huolimatta oli Eveline todella innoissaan ja hihkaisi ”miimu miimu” jatkuvasti, etenkin kun näki jossain jonkun hahmoista.

Metsäpolkuja kun seurasi niin löytyi hauskoja, uusia paikkoja. Käytiin tekemässä hiekkakakkuja hiekkalaatikolla mikä oli ihan Hosulin purkin vieressä sekä huilimassa hulipuistossa. Huilipuisto oli ihanasti metsän kupeissa eli täydessä varjossa. Siellä pystyi vaikka pysähtymään eväitä syömään, päikkärit nukkumaan tai vaikka kuunnella jokin muumisatu mikä pyöri taustalla kaiuttimista.

Emma- teatterissa pyöri tasatunnein aina jokin näytös sekä pikku estradilla laulu hetkistä, pienempiin teatteri esityksiin.
Pikku estradin näytökset olivat kiinnostavampia tällaiselle 2-vuotiaalle. Emma- teatterin näytökset olivat ehkä hieman liian vaikeita vielä näin pienelle vaikka käytiinkin hetki istumassa ja katsomassa Muumipeikko ja maailman viimeinen lohikäärme- esitystä.

Vaikka tuo meidän 2-vuotias jaksaa kävellä suht hyvin jo, niin rattaat oli mukana. Ajatuskin että oltaisiin ilman rattaita lähdetty tuntui kaukaiselta. Etenkin kun Muumimaailmassa on esteetön pääsy, niin rattaat sai hyvin mukaan joka paikkaan eikä estänyt menemisiä minnekään.
Sai myös hyvin kuljetettua mukanaan uimakamppeet, vaihtovaatteet (vaipat tarjoaa Muumi, lastenhoitotiloissa), eväät sekä juotavat. Oli toki myös hetkiä kun Eveline kävi istumassa rattaissa ja pitämässä pienen juoma sekä hedelmä tauon.

Pientä evästä olin pakannut kylmälaukkuihin mukaan: Leipäpaloja, eri hedelmiä ja kasviksia sekä ruistikkuja. Juomana oli veden lisäksi pari pillimehua.
Helteen takia ei ollut edes lämpimänruuan nälkä mutta pakko on syödä. Istahdettiin lounaalle Burger- nimiseen paikkaan. Tilasin meille hampurilaisaterian mistä Eveline otti hampparista pari haukkua, ranskalaiset sen sijaan maistui onneksi paremmin. Mielestäni hintakaan ei ollut paha- vajaa 8e ja ateria oli kuitenkin reilu sekä hamppariin satsattu (ei voi mitenkään verrata esim. Mäkkärin hamppariin).
Mamman keittiössä olisi ollut tarjolla kotiruokabuffet, myös ihan kohtuu hinnalla mutta ajattelin että ei tässä lämmössä jaksa vetää lihapullia ja perunamuussia…

Muumimaailmassa on ihania kauppoja, kojuja ja posti mistä voi lähettää vaikka kotiin terveisiä kortin muodossa. Me käytiin tietenkin Nipsun putiikissa hipelöimässä ihania vaatteita, pehmoleluja ja astioita sekä ostamassa isosiskolle kotiin tuliaisia. Eveline sai valita myös muiston reissusta itselleen ja tietenkin valitsi ”båt båt” sekä ilmapallon.

Meidän reissu oli kaikinpuolin todella onnistunut ja voin ehdottomasti suositella Muumimaailmaa! Etenkin kun kesähelle hellii niin saa upean päivän yhdessä koko perheen voimin tai sitten näin miten me vietettiin, päivä kaksin.

Hyvät kengät, paljon juotavaa ja rento meininki ilman kiirettä niin päivä on varmasti onnistunut!

 

 

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *