Naistenklinikan perhepesähotelli

14.09.18, siirryttiin perhepesähotellille, Scandic Meilahteen aamu kahdeksan jälkeen. Marko oli lähtenyt Naistenklinikalta jo kuuden aikaan kotiin tyttöjen luokse ja päästämään vanhempansa töihin. Sovittiin että meen rauhassa yksin vauvan kanssa perhepesähotellille lepäämään, kuljetus järjestyi nimittäin Naistenklinikan kautta eli ei tarvittu omaa autoa siirtoon.

Meille oltiin järjestetty aivan ihana, iso huone minne kaikki mahduttiin hyvin yöpymään. Huoneessa oli pieni keittiötaso mistä sai vettä sekä pieni jääkaappi minne sai kätevästi esimerkiksi meidän tapauksessa tyttöjen ilta- ja aamupalat sekä muut eväät. Tilassa oli myös iso parisänky, sohva minkä sai parisängyksi, pöytä, tv, vauvan sänky sekä iso kylpyhuone.

Naistenklinikka on vuokrannut Scandic Meilahdesta kokonaan yhden kerroksen vastasyntyneille ja heidän perheilleen. Kerroksessa on huoneitten lisäksi Lounge- tila mistä löytyy mikro sekä vedenkeitin (itseasiassa en ole varma oliko jopa kahvinkeitin…), leikkitila minne voi sisarukset mennä leikkimään, kätilöiden kanslia sekä hoitohuone missä on kätilön sekä lääkärin kanssa tapaamiset.
Kätilöt ovat paikalla ja tavoitettavissa vuorokauden ympäri ja haluavat nähdä vastasyntyneen sekä äidin ainakin kahdeksan tunnin välein. Huoneissa on myös tabletti minkä välityksellä pystyy olemaan kätilöön yhteydessä pienissä asioissa, koskee se sitten omaa vointia ja vauvaa. Itse esimerkiksi kysyin kipulääkkeistä jälkisupistuksiin, milloin voin ottaa lisää? Kätilö vastasi heti ja oli jopa seuraavassa sekunnissa jo oven takana lääkkeiden kanssa. Huoneissa on myös niin sanotusti hätäkutsu, nappia kun painaa juoksevat kätilöt paikalle heti koska silloin oletetaan olevan hätä.

Hotellissa kun oltiin niin oli ruoka myös sen mukaista. Ruokailut tapahtui joko hotellin omassa ravintolassa ensimmäisessä kerroksessa tai sitten sai hakea ruuan omaan huoneeseen.
Kätilöltä sai ruokakuponkeja mitkä annettiin ravintolan tiskillä tarjoilijalle. Kaikki ruuat ovat samat mitä hotellivieraillakin on, eli aamupala sekä lounas buffetti muodossa ja illallinen oli valmis ateria. Ilta- sekä välipalaa ei ollut eli ne haki Marko kaupasta (hotellin alakerrassa on iso S-market)
Muu perhe saa tietenkin myös syödä hotellin ruokaa mutta maksaa erikseen. Me kuitenkin tehtiin se päätös että Marko kävi ulkona muualla syömässä tyttöjen kanssa sekä aamu- ja iltapala ostettiin jääkaappiin ja syötiin huoneessa.

Perhepesässä yövytään yleensä yhdestä kahteen vuorokauteen. Me oltiin se yksi vuorokausi. Kotiinlähtöpäivänä teki lääkäri lääkärintarkistuksen. Kaikki oli mainiosti, jopa painonlasku oli minimaalinen eli ei huolta imetyksen suhteen. Koska kotiuduttiin nopeasti niin maanantaina meillä kävi kotona kätilö kuulemassa kuulumisia sekä ottamassa vauvan painon, bilirubiinit ja kuivaverinäytteet harvinaisista sairauksista mikä otetaan kaikilta vauvoilta 2-3 vuorokauden iässä. Tämä oli mukava vaihtoehto sille että oltaisiin jouduttu käydä Naistenklinikalla tarkistuksessa.

Kaikinpuolin suosittelen lämpimästi perhepesähotellia jos vain mahdollista sinne päästä. Joitakin rajoituksia sinne pääsyssä on kuitenkin, esimerkiksi raskausviikko 38 pitää olla täyttynyt sekä vauvan syntymäpaino ainakin kolme kiloa. Tietenkin pitää myös äidin sekä vauvan vointi olla sellainen että pärjää itsenäisesti. Voi hyvin olla että on muitakin rajoituksia vielä, itse en ole kuitenkaan niihin perehtynyt.

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *