Pelottava tilanne.

Korona, korona , korona. Puheenaihe joka nostattaa todella kovasti tunteen pintaan. On heitä jotka sana Korona saa raivonpartaalle koska heidän mielestä kaikki tämä meneillä oleva on ylihysteriaa sekä paisuttelua. On he jotka sana Korona saa pelon sekä ahdistuksen tunteen pintaan.

Vielä pari viikkoa sitten kuuluin heihin jotka oli sitä mieltä että kaikki tämä on vain hysteriaa, ”sairastaahan ihmiset kausi-influenssaakin, jopa kuolee siihen”, olen kuitenkin paljon kriittisempi tilanteeseen tällähetkellä eikä Koronaa sekä kausi-influenssaa pidä verrata toisiinsa, eivät ole millään tasolla sama asia.
Ihmiset hamstraa hengitys-suojia, käsineitä sekä käsidesiä, en voinut ymmärtää. Toki, ymmärrän että tämä ehkä lievittää ahdistuksen tunnetta joillakin mutta en näe kyllä rehellisesti edelleenkään järkeä siinä (hamstraamisessa ylipäätään). Käsidesi on ainoa joka meilläkin käytössä, mutta eniten silloin jos ollaan jossain ja ei ole mahdollista käsienpesuun.
Haluan nimittäin muistuttaa että oikeanlainen käsienpesu on se kaiken A ja O. Olisi hyvä myös välttää sosiaalisia kontakteja, yskiä ja aivastaa hihaan sekä ihan välttää kasvojen koskettelua.
Haluan muistuttaa, Koronaan vastaan ei ole mitään lääkettä tai luonnonmukaista rohtoa. Syödessäsi erilaisia lisäravinteita tai valkosipulia et suojaudu Koronaa vastaan.

Olemme täällä Espanjassa siinä tilanteessa että koulut, yliopistot ja päiväkodit sulkivat ovensa 14vrk, jonka jälkeen katsotaan tilanne uudestaan. Myös kaikki suuret tapahtumat peruttu, kirjastot, museot sekä torit/markkinat suljettu. Hallitus on myös kehottanut välttää julkisia paikkoja, lasten leikkipuistoja sekä yleisillä kulkuneuvoilla liikkumista.
Kaupoissa on meno kun maailmanlopulla, ihmiset olivat tänään jonottaneet aamulla sekä odottanut että Mercadona avaa ovensa. Aamu 10 oli liki kaikki jälleen loppu, ihmiset hamstraavat tällähetkellä paniikinomaisesti ruokaa sekä sitä vessapaperia kotiinsa.
En koe että me ollaan mitään hamstrattu, mutta koska tilanne on tämä kaupoissa niin väkisin on pitänyt ostaa kaapit täyteen. Pyritään kyllä muutenkin pitää kaapissa ruokaa että pärjää ainakin sen 2-3 päivää mutta nyt meillä on sen verta että pärjää ainakin viikon. Ihan vain koska tämä tämänhetkinen tilanne elää todella kovaa ja jos jatkuu samaa tahtiin niin olemme varmasti kohta ulkonaliikkumiskiellossa. Juuri luin itseasiassa uutisen että hallitus valmistelee Koronaviruksen hälytystilan, joka tarkoittaa juuri sitä että rajoittaa ihmisten liikkumista. Ollaanko kohta Italia pisteessä, ulkona liikkuessaan saa 206e sakon?
Espanjan tartunnan saaneita on tällähetkellä yli 4000, kuolleita 120.

Tämä tilanne huolettaa jo ihan maailman tasolla, ei vain sairastumisen sekä kuoleman kannalta vaan taloudellisesti. Yrityksiä syöksyy konkurssiin, pienyrittäjät ahdinkoon ja sitä mukaan joutuu maita lamaan sekä suurtyöttömyyteen. Monet maat, kaupungit elää turismin tuomalla rahalla, mitä kun turismi loppuu?

Ja sitten ehkä se ahdistavin huolenaihe, mitä JOS me sairastutaan Markon kanssa? Mitä JOS me kummatkin sairastutaan vakavasti ja tarvitaan sairaalahoitoa? Meillä ei ole tukiverkostoa täällä, minne lapset?

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *