Puoli vuotta!

Postaus tehty yhteistyössä photo:n kanssa.

Tasan puoli vuotta sitten syntyi meidän kolmas tytär. Ihan uskomatonta että hän on jo puoli vuotta, tästä puoli vuotta eteenpäin niin vietetään jo ensimmäisiä synttäreitä!

Tämä puoli vuotta on mennyt todella nopeasti mutta on tässä ehtinyt tapahtuakin. Amelie on kehittynyt ja kasvanut hurjasti mitä on ollut aivan ihana seurata.
Hän on luonteeltaan avoin ja utelias. Isosiskojen leikit ja puuhat kiinnostaa valtavasti. Isin huomio on parasta, silloin hymyillään ja jutellaan.
Eteenpäin tai taaksepäin ei vielä liikuta mutta itsensä ympäri mennään, kääntyy vatsalta selälleen ja toisinpäin. Istuminen onnistuu hyvin tuettuna mutta ilman tukea ei ihan vielä onnistu, ei kuitenkaan ole isosta kiinni niin istuu ilman tukeakin.

Kuva: Anni Enqvist

Syntymästä on tullut liki 16cm, mutta uskotaan syntymäpituuden mitattu väärin, koska hän oli niin kippurassa syntyessään ja kesti aika aika kauan että jalat suoristui.
Painoa on tullut noin neljä kiloa syntymästään eli hyvin. Olen todella tyytyväinen itseeni koska ollaan tänään saavutettu puolen vuoden täysimetys!

Kuva: Anni Enqvist

Koska puoli vuotta tulee tänään, tarkoittaa se myös että Amelie saa ensikosketuksen kiinteisiin. Me pyritään sormiruokailuun, sen takia kävin eilen ostamassa Luomua, ensimmäinen ateria tulee sisältää höyrytettyä bataattia, porkkanaa ja päärynää.
Maito tulee kuitenkin olemaan ensisijainen ravinto 1-vuotiaaseen asti, eli imetys jatkuu lapsentahtisesti. Toivottavasti vielä pitkään.

Haaveilen muutenkin maitotuotteiden vähentämisestä, tai haluaisin siirtyä ruoanlaitossa kokonaan kauravalmisteisiin ennemmin kuin maito. Eli jahka saadaan ruokailut kunnolla aloitettua Ameliella niin haluisin että syödään koko perhe samaa ruokaa. Toki Amelie ikäsuosituksien mukaan, eli ei suolaa jne.

Kuva: Anni Enqvist

Ameliella oli pienempänä refluksi vaivaa jotka onneksi helpottuivat ja sain jopas purettua imetysdiettini. Olen kuitenkin kiinnittänyt huomiota että hän selvästi oireilee, jopa hyvin herkästi refluksimaisesti joistakin ruoka-aineista jota syön. Siksi rehellisesti hieman myös pelottaa tämä kiinteiden syöminen, onko hänellä kuinka herkkä suolisto? Nostaako refluksi päätään? Vai meneekö kaikki hyvin?

Meillä kävi ottamassa Ameliesta puoli vuotis kuvat. Ikuistettiin samalla imetys ja koitettiin ikuistaa nauru. Kuvassa ehkä näyttää siltä että Amelie nauraa mutta oikeasti hän koittaisi onnea jos tissi tipahtaisikin suuhun.
Kuvista tuli todella ihania ja ihan Amelien näköiset. Varpaat maistuu, reisi- sekä selkämakkarat löytyy ja aina ei jaksa hymyillä. Hän on kuitenkin täydellinen.

Kuva: Anni Enqvist

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *