Raskaudenaikainen vyöhyketerapia

Voin suositella joka ikiselle vyöhyketerapiaa! Etenkin raskauaikana ja vielä niin että aloittaisi käymisen vyöhyketerapeutilla jo ensimmäisellä raskauskolmanneksella.
Koin viime lauantaina, kotonamme omalla sohvalla aivan huikean hoidon vyöhyketerapeutilta, hän toimii myös kätilönä sairaalassa sekä kotisynnytyksissä eli luotin häneen täysin.

”Hyvin valmistettu on puoliksi tehty pitää paikkaansa myös synnytystä ajatellen.
Raskausaikana voi, pystyy ja kannattaa tehdä itse mahdollisimman paljon harjoitteita
niin keholle kun  mielelle vauvan otollisen tarjonnan ja lantion laskeutumisen tueksi.
Erilaisista hoidoista saa samalla kertaa hyödyn niin äiti kun vauva.”

Sain vauvakutsuilla ystäviltäni lahjaksi vyöhyketerapeutti käynnin, tai vyöhyketerapeutti tuli meille kotiin tekemään hoidon. Puhe oli 1,5 tunnista mutta meillä vierähti 2,5 tuntia ja vielä todella nopeasti. Itse en suosittele vain 45 minuutin aikoja vaan oikeesti se tunti vähintään pitää olla aikaa.

Hoito oli aivan mieletön. Käytiin ensin läpi miten tämä raskaus on edennyt, onko ollut niin sanotusti tavallinen raskaus vai onko ollut mutkia matkassa. Itseäni aina hymyilyttää tämä, mikä on ”tavallinen raskaus”? Käytiin läpi tämä päivittäinen pahoinvointi ja oksentelu, syvälaskimotukos sekä raudanpuute.
Käytiin nopeasti myös läpi miten edelliset synnytyksen menneet. Maxinen käynnistys raskausviikolla 39+2 sekä Evelinen spontaaninen, nopea synnytys raskausviikolla 38+0.
Myös onko itselläni toiveita tästä synnytyksestä. Ainoa toive mikä itselläni itseasiassa on jos vain mahdollista, niin ei katkaista napanuoraa vasta kun istukka on syntynyt. Näin saa vauva hyödynnettyä kaikki ravintoaineet istukasta sekä napanuorasta loppuun asti. Tämä on kuulema erityisen tärkeää vauvan rautavarastoa ajatellen!
Evelinen napanuora oli todella lyhyt minkä takia se piti katkaista heti, tietenkin suostuin siihen koska se oli terveydellinen syy. Olen kuitenkin miettinyt että olisiko siinä jokin yhteys vauva-ajan suolisto ongelmiin kenties..?
Toinen mitä olen murehtinyt jo valmiiksi on positiivinen streptokokki mikä todella, todella monella synnyttäjällä on nykyisin (miksi?). Jos se on positiivinen niin se tarkoittaa luonnollisesti antibiootti tippaan joutumista. Eli toisin sanoen vastasyntynyt saa heti suolistoa tuhoavaa antibioottia. Tietenkin tämä antibiootti on tärkeä koska äidin positiivinen streptokokki voi olla hengenvaarallinen vastasyntyneelle vauvalle.

Vyöhyketerapeutti antoi kaksi todella hyvää vinkkiä koskien juuri rautavarastoja sekä streptokokkia, tulevaa synnytystä varten:
1) Miten saan hemoglobiinia nostettua ja tietenkin rautavarastoja? Syömällä kuparia.
2) Miten voi omalla ruokavaliolla (koittaa) ennaltaehkäistä positiivisen streptokokin? Buustaamalla itsensä hyvillä, vahvoilla maitohappobakteereilla sekä jättämällä ylimääräiset sokerit ja viljat pois.

Itse vyöhyketerapiaan. Hoito oli aivan mieletön vaikka aika kivulias. Tästä oltiin kuitenkin varoiteltu ja itseäni se ei haitannut. Sanoinkin että anna mennä vain ja saa painaa sekä hieroa kovaa eri pisteitä. Aloitettiin läpikäymällä koko selkäni, hieroi ihan tavalliseen tapaan sekä Gua Sha- kammalla. Rutina kuului vaan kun käytiin läpi selkäranka minkä jälkeen lantio. Selästä siirryttiin niskaan ja takaraivoon missä on kaksi kohtupistettä ja tätä pistettä painamalla sekä hieromalla sai aikaiseksi hyviä supistuksia kyllä.


Koska olen oksentanut voimakkaasti läpi koko raskauden niin terapeutti kävi läpi kummatkin korvani, siellä nimittäin on maksa sekä perna- pisteet mitkä hän halusi kunnolla käydä läpi. Korvista kasvoihin sekä lopuksi hän kävi läpi kummatkin jalat.
Jaloissa on valtavasti eri pisteitä (niinkuin koko ihmiskehossa) jotka ovat johdannaisia suoraan kohtuun sekä kohdunsuulle. Näitä hän kävi läpi tarkasti ja pitkään, näistä kuitenkaan ei suoranaisia kipeitä supistuksia tullut mutta kipeää teki kuitenkin!

Olotila hoidon jälkeen oli rentoutunut, ihan sille asteelle että tärisytti. Mutta myös hieman kivulias olin selästä. Huomasin illan aikana voimakasta painetta ja kipua lantiossa sekä nivusissa. Uskon vahvasti että vauva pääsi laskeutumaan vielä syvemmälle alas lantioon mistä paine ja kipu tuli.

Hoidosta on nyt viisi päivää. Olo on odottavainen sekä hieman kärsimätönkin. Supistuksia on, kivuttomia ja kivuliaita sekä voimakkaita vihlasuja ja paineen tunnetta.
Ostin vyöhyketerapeutilta Gua sha- kamman millä meinaan kyllä lisätä supistuksia sekä käyttää ihan kivunlievittäjänäkin synnytyksessä. En ostanut kampaa ainoastaan tähän loppuodotukseen ja synnytykseen vaan myös tulevaisuutta varten. Maidon nousuun, migreeniin, tukkoisuuteen, niskakipuun…

Sain myös todella hyvän ”valmistaudu synnytykseesi” listan mitä käyn nyt rauhassa läpi.
Nyt vain luotan itseeni, koitan rentoutua ja saada aikaiseksi voimaannuttavan synnytyksen!

 

Pidät ehkä myös näistä

4 kommenttia

  1. Hei, kuka olo tämä sinua hoitanut vyöhyketerapeutti? Ilmeisesti suosittelet häntä?

  2. Hei, kuka tämä vyöhyketerapeutti mahtoi olla? Kuulostaa mielenkiintoiselta ja olisi kiva kokeilla hoitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *