Ristiäiset

Nyt voimme vihdoin puhua vauvasta nimellä, hän on Amelie Aino Alexandra.
Amelie on meidän keksimä nimi, nimi mikä sointuu hyvin sisarten nimiin. Aino, minun isoäitini nimi sekä Alexandra, Markon isomummon toinen nimi.

Meillä oli viime lauantaina todella kauniit ja herkät ristiäiset. Juhlat oli just sellaiset mitä olin suunnitellut. Koska Amelie tulee olemaan meidän viimeinen lapsi niin tuntui että halusi toteuttaa just ne visiot mitä oli jo raskausaikana päässä pyöritellyt.
Mutta ei kaste kuitenkaan ihan suunnitelmien mukaan mennyt, olisihan se ollut jo liian täydellistä. Näin jälkikäteen niin olen ihan onnellinen myös että tuli yllätyksiä vastaan.

Haluttiin pitää ristiäiset pienenä, kutsuttiin vain omat vanhemmat, isovanhemmat sekä sisarukset perheineen. Tietenkin myös Amelien kummit perheineen. Meitä oli kolmisenkymmentä mikä oli just täydellinen määrä siihen tilaan mikä oltiin vuokrattu. Vuokrattiin seurakunnan oma juhlatila missä myös tapahtui kaste. Maxine ja Eveline on kummatkin kastettu kirkossa ja olin aika ehdoton tämän kanssa aluksi että haluan kolmannenkin lapsen kastaa kirkossa. Olen kuitenkin onnellinen että päädyttiin lopuksi tähän ratkaisuun. Tämä kaste oli todella kaunis ja tunnelmallinen.

Amelie sai neljä, rakastavaista kummia itselleen. Lotta, todella hyvä ystäväni jo ihan opintojeni alkuvaiheilta asti ja Lotta on ollut vähän kuin kummi kaikille tytöille jo, nyt vain virallistettiin. Anna, Markon sisko mutta myös minulle tärkeä ihminen, ystävä. Päivi & Jaakko, Päivi on itseasiassa Markon pitkäaikainen ystävä mitä kautta tullut minunkin elämään (onneksi) ja Jaakko, Päivin aviomies kenestä tullut kuin perhettä meille myös. Parempaa nelikkoa ei olisi löytynyt.

Soitin seurakunnalle jo kesällä, koska tiesin tarkan päivän milloin haluisin että ristiäiset pidetään sekä halusin tietyn papin, papin kuka kastoi Evelinen ja vihki meidät. Pappi oli hyvin otettu ja tuli mielellään kastamaan Amelien vaikka olikin hänen loma viikkonsa.
Tämä pappi on ihanan rento mutta asiallinen. Hän pelasti huumorillaan toimituksen aikana, koska kun kaste oli tapahtumassa kävi ilmi ettei kukaan ollut täyttänyt kastemaljaa, se oli tyhjä. Pappi kuitenkin otti syyn itselleen ja sai tilanteen pelastettua sillä aikaa kun Marko kävi täyttämässä maljan; ”tämä oli kuivaharjoittelua mikä taisi olla Amelielle pettymys kun itkemään rupesi”. Huomasin myös että kukat kastepöydältä oli unohtunut mutta onneksi kukaan muu, edes Marko kiinnittänyt siihen huomiota.

Tarjoilut tuli pääsääntöisesti muualta, onneksi näin koska itse lupasin tehdä maidottoman kakun ja onnistuin pilaamaan sen täysin. Nimikeksit tein itse viikon aikana ja Amelien kummitäti oli auttamassa päällystää ne sekä leimaamassa, kirjain kerrallaan nimi niihin. Amelien toinen kummi Lotta teki makeat kakut sekä ystäväni Ida teki voileipäkakun.

Tarjoilupöydällä oli:
Parmankinkku- voileipäkakku
Cous-Cous salaatti
Savulohi- ruisnapit
Persikka- Passion täytekakku
Porkkanakakku
Nimikeksit
Karkkia

Amelie sai ihania lahjoja, paljon koruja mikä on mielettömän ihanaa. Hän sai esimerkiksi sellaisen pienen, timanttisen ristin minkä voisin itse hyvin käyttää (koitan kuitenkin olla koskematta…). Myös ihanan Birth posterin syntymämitoilla sekä leikkimaton. Unisef- nuken sekä muumiastiastoa ja paljon muuta ihanaa!

Haluan ikuistaa tällaiset juhlat, siksi meillä oli nytkin palkattu valokuvaaja. Ei tarvinnut itse miettiä kuvaamista vaan tiesi että valokuvaaja ottaa ja hoitaa. Kävimme kuvaajan kanssa läpi ennen juhlia mistä haluan kuvia ja minkälaisia. Markus onnistui täydellisesti.

Kaikki postauksen kuvat ovat Markus Lohi Photography.

 

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *