rv 32 neuvolakuulumiset

Ihan uskomatonta että ei ole monta viikkoa enää niin meidän vauva on täysiaikainen. Vaikka tällä hetkellä tuntuu ettei aika kulu niin kyllä nää päivät ja viikot vain kuluu.

Meillä oli ylimääräinen lääkäri sekä ultra eilen, koska hemoglobiini tippuu vain rautalisästä huolimatta sekä rautavarastot ovat nollissa. Kävin ultran ohella samalla rautainfuusiossa. Tästä enemmän myöhemmin.
Lääkärin kanssa puhuttiin miten raskaus edennyt ja miten jaksan hyperemeesiksen kanssa, oksentelen kuitenkin edelleen säännöllisesti. Päätettiin yhteistuumin ettei aloiteta mitään uutta oksennuksen estolääkettä enää näillä viikoilla. Menköön vaikka tämä viimeinen aika pää pöntössä mutta vauvan kannalta parempi näin.
Vauvalla on kaikki kuitenkin hyvin. Hän ei ole kertaakaan vielä ollut raivotarjonnassa mutta ehtiihän sitä hyvin vielä kääntyä. Nytkin hän istui tyylikkäästi pylly lantiossani ja rapsutteli oikealla kädellään takaraivoaan niin että pienet sormet vain heilui- niin uskomatonta että ultran kautta pystytään näkemään kaikki nämä. Olin hieman huolissani vauvan kasvusta mutta huoleni oli turha, hänen painoarvionsa oli kuitenkin jo 1,8kg!

 

Tämä alkuviikko on kyllä ollut yhtä lääkärissä ja neuvolassa juoksemista. Tänään oli nimittäin ihan tavallinen neuvolakäynti sekä Evelinen 2-vuotias neuvola. Meillä on onneksi todella ihana terveydenhoitaja kenen luona on kiva käydä ja ollaan käyty jo Evelinen odotuksesta lähtien hänellä. Vihdoin oli hänkin palaillut kesälomaltaan takaisin ja nähtiin pitkän tauon jälkeen.
Kaikki arvot ovat aina olleet hyvät ja oli nytkin. Olen seuraillut kuitenkin kotoa käsin sokereita kun en pysty sokerirasitukseen osallistumaan, sokerit olleet kokoajan todella hyvät. Eli ei tarvitse niitäkään miettiä. Ainoa mikä itseäni ahdistaa on paino, haluaisin mielelläni niitä raskauskiloja hieman runsaammin ja kiloja mitkä myös jäisi synnytyksen jälkeen. Edellisten synnytyksien jälkeen ovat ihmiset ihannoinneet vartaloani, kuinka en näytä ollenkaan juuri synnyttäneeltä. Mutta tosiasia on että haluisin sen pienen mahan jäävän, haluan että näytän juuri synnyttäneeltä!
Voimakkaan oksentelun takia menetin runsaasti painoa alkuraskaudessa. Olen kuitenkin saanut ne takaisin sekä nyt tullut virallisesti 3,8 raskauskiloa, tästä on hyvä nyt jatkaa!

Aikaisemmissa raskauksissa ovat tytöt näillä viikoilla jo olleet raivotarjonnassa ja hyvin alhaalla lantiossa. Tämä ei tosiaan ole edes käynyt pää alhaalla, tai siltä tuntuu ainakin. Poikittain viihtyy hyvin yöt tai sitten ns. istualleen. Terveydenhoitaja sanoi että ensi kerralla ultrataan ja katsotaan tarjonta sekä mietitään ulkoista kääntämistä mikäli tarve. Olen kuitenkin päättänyt ja kerroinkin etten meinaa siihen suostua. Olen paljon lukenut asiasta ja uskon myös, kun moni muukin että jokin syy perätilalle on. Olen siis valmis synnyttämään perätilassa olevan vauvan, mikäli lantioni vain on tarpeeksi tilava. Lantio kuvataan aina magneettikuvalla missä selviää onnistuuko perätilasynnytys.

Viikkoihin nähden on raskausmahani pieni ja olen kuullut läpi raskauden tuttavilta sekä tuntemattomilta kuinka pieni olen. Eilisen lääkärin mukaan selkäni on niin pitkä että vauva mahtuu hyvin olemaan ilman että mahani on suuri. Sf-mitta on kuitenkin alakäyrällä ja teki tänään taas pienen laskun. Näin on tapahtunut aina näillä viikoilla edellisissä raskauksissa ja sen takia olen saanut lähetteen ylimääräiseen ultraan missä katsotaan vauvan kokoarvio. Mutta koska eilen on kokoarvio tehty ja vauva ollut hyvän kokoinen, niin sain nyt vain uuden ajan neuvolaan parin viikon päähän missä tarkistetaan sf-mitta jälleen. Jos lasku jatkuu niin sitten tehdään lähete kokoarvioon. Hieman turhalta tuo tuntuu kun eilen katsottu vauvan koko ja vointi, mutta mielellään me pientä käydään ultran välityksellä kurkkaamassa ja varmistamassa että kaikki on hyvin.

Meillä alkaa perheen yhteinen kesäloma vihdoin perjantaina! Viikonlopuksi suunnataan Kotkan Meripäiville sekä ensi viikolla pohjoiseen.
Viimeiset hankinnat vauvalle olisi tarkoitus hankkia miehen loman aikana. Suurimpina hankintoina on enää onneksi vain:

  • Turvakaukalo
  • Sitteri
  • Unipesä

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *