Synnytyskertomus

Hän on täällä, meidän kolmas tytär.

Torstaina 1309 oli meillä tavallinen raskausviikon 38+4  neuvola, mistä lähetettiin yllätyksenä suoraan Naistenklinikan päivystykseen raskausmyrkytys epäilyn vuoksi. Kävin pyörähtämässä kolmisen tuntia päivystyksessä käyrillä. Lääkäri totesi kuitenkin, ettei onneksi raskausmyrkytystä ole ja vauva voi hyvin. Käynnistyspäivä oli kuitenkin sovittu maanantaille niin pääsin rauhallisin mielin kotiin.

Olin kuitenkin tuntenut jo pieniä kipeitä supistuksia aamuyöstä lähtien ja ne piirtyi hyvin päivystyksessä käyrälle myös. Olivat kivusta huolimatta kuitenkin todella epäsäännölliset sekä lyhyitä vielä.
Kotiin päästiin 18 aikaan ja huomasin supistukset tihentyvän reippaasti. Rupesin kellottaa, kolmen- neljän minuutin välein tuli kipeitä, mutta olivat edelleen vain 20-30 sekuntin mittaisia.
Laitettiin tytöt nukkumaan minkä jälkeen menin suihkuun, yhden-kolmen minuutin välein supisti kipeesti mutta edelleen olivat liian lyhyitä. Marko sanoi kuitenkin soittavansa vanhempansa valmiuteen. Ilta yhdeksän maissa soitin kuitenkin Naistenklinikan synnytysosastolle, toivottivat tervetulleeksi koska edellinen synnytys eteni nopeasti. Marko soitti vanhempansa meille katsomaan tyttöjä.

Kello 22:18 kirjauduttiin Naistenkinikalle. Meitä oli vastassa ihana kätilö sekä kätilöopiskelija. Päästiin suoraan saliin tarkistuttaa tilanne. Tilanne oli kuitenkin sama kun päivällä päivystyksessä: Kolme senttiä. Oltiin kaikki hieman epäileväisiä että onkohan synnytys edes kunnolla käynnissä. Tai itselläni iski jo epätoivo- oikeasti, kotiinko tästä vielä joudutaan ilman vauvaa?!
Koska edellisissä synnytyksissä streptokokki ollut aina positiivinen niin näyte otettiin nyt heti että saisi antibiootit tarvittaessa tippumaan, suurena yllätyksensä näyte oli kuitenkin negatiivinen! Eli olisikohan vyöhyketerapeutin neuvot toimineet, otin ne nimittäin käyttöön?
Sain TENS:in kello yhdentoista jälkeen ja lähdettiin Markon kanssa kävelemään rappusia. Kerran päästiin ylös ja alas kahdeksanteen kerrokseen minkä jälkeen halusin takas saliin, supistukset kipeentyivät huimasti ja tiheni jälleen. Mutta tilanne oli edelleen se kolme senttiä. Jatkoin jumppapalolla pomppimista ja kovensin TENS:in säätöjä. Kätilöopiskelija sekä Marko hieroi myös yläselkääni sekä niskaani Gua Sha-kammalla.

Hieman ennen kello yhtä kysyi kätilö halusinko ilokaasun käyttöön, otin sen. Tarkistettiin myös jälleen tilanne ja edelleen se pirun kolme senttiä. Pyysin epiduraalin, anestesialääkäri tuli nopeasti paikalle ja pisti sen. Ei kuitenkaan mitään vaikutusta, näin kävin myös Maxinen synnytyksessä. Joillekin epiduraali ei vain tuo sitä vaikutusta mitä halutaan ja valitettavasti kuulun itse siihen pieneen prosenttiin.
Tilanne kuitenkin eteni todella nopeasti ja puoli kahden maissa kysyin voisiko joku katsoa taas missä mennään. Kätilö katsoi tilanteen ja naurahti ”jess” minkä jälkeen kysyi saako puhkaista sikiökalvot koska vauva on nyt tulossa. Annoin luvan ja siitä kuusi minuuttia myöhemmin meille syntyi täydellinen, terve tyttö!
Kaikki tapahtui kuitenkin loppupeleissä todella nopeasti, viidessäkymmenessä minuutissa.

140918
Kello 0141
3126 grammaa & 46 senttiä

Kätilö naurahti ja sanoi että ihan hyvä että tultiin ajoissa vaikka aluksi näyttikin ettei tässä vauvaa olla synnyttämässä vielä. Onneksi luotin itseeni sekä tunnistin supistukset oikeanlaisiksi.
Saatiin ensimmäiset tunnit ihan vaan olla salissa ja ihmetellä uusinta tulokasta sekä hieman lepäillä. Parin tunnin jälkeen vasta mitattiin sekä punnittiin vauva, itse kävin suihkussa ja saatiin syömistä.

Koska synnytys meni hyvin minun osalta ja vauvan vointi erinomainen, niin meille ehdotettiin polikliinistä synnytystä eli oltaisiin päästy kotiutumaan kuusi tuntia synnytyksen jälkeen. Siinä olisi Evelinellä ollut ihmettelemistä: illalla menee nukkumaan normaalisti ja aamulla kun herää on äiti ja isi kotona vauvan kanssa. Nukkuisikohan enää koskaan?!
Halusimme mennä ensimmäiseksi vuorokaudeksi Naistenklinikan perhepesähotellille koko perhe, Scandic Meilahteen.
Tästä aivan ihanasta perhepesähotellista lisää myöhemmin!

P.S Aivan ihanat asusteet ovat vielä arvonnassa Facebookin puolella! 

 

 

Pidät ehkä myös näistä

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *