Vauvakuume vaikka sterilisoitu?!

Jo Amelien raskausaikana puhuttiin ja päätettiin Markon kanssa että meidän perhe on nyt tässä, meidän lapset on tehty. Mutta se ei riitä että olemme yhdessä päättäneet tämän, vaan minulla pitää myös olla itselläni se varmuus ettei lisää lapsia koskaan enää.

Kun Amelie syntyi tunsin kuinka meidän perhe on nyt ehjä. Kliseeltä kuin kuulostaa mutta kaikki palat loksahti paikoilleen, sellainen voimakas tai ehkä jopa voimaannuttava tunne tuli. Olin päättänyt haluta sterilisaation, tämä tunne vahvistui kun sain kolmannen lapseni syliini. Sterilisaatio tehtiin maaliskuussa.

Olin (olen) oikeasti satakymmenen prosenttisen varma sterilisaatiosta, enhän edes terveellisistä syistä uskaltaisi enää raskautua. Mutta, sitten tuli outo tunne, kun kierto alkoi heräilemään jälleen raskauden ja synnytyksen jälkeen. Sain vauvakuumeen! VAUVAKUUMEEN?!?
Mietin että onkohan tämä jokin naisen biologinen juttu? Kun menkat alkaa niin se tarkoittaa ”pystyt raskautumaan jälleen”. Vauvakuume oli kuitenkin tunnetasolla, järki puhui selkokieltä ja ei vauvakuumeillut.
Vauvakuume hävisi myös yhtä nopeasti kun tuli, kun menkat loppui. Mielenkiinnolla odotan seuraavaa kiertoa ja tunteita, iskeekö vauvakuume jälleen?

Kuva: Nadja Vesterlund

Vauvakuume on myös sellainen kuume joka voi ikuisesti olla läsnä elämässä, se ei tarkoita välttämättä että haluat lisää lapsia vaan on puhtaasti psyykkistä. Ehkä voisi puhua kroonisesta vauvakuumeesta?
Sain vauvakuumeen jo melkein heti kun lopetin nukkeleikit, olin nuori. Eli uskon että vaikka meillä olisi kahdeksan lasta, niin vauvakuume nostaa kuitenkin päätään jossain vaiheessa.
Olen kuitenkin satakymmenen prosenttia varma edelleen sterilisaatiosta. Helppo ehkäisymenetelmä vaikkei myöskään 100% varma, mut mikä olisi paitsi selibaatti?

Kuitenkin koska olen niin nuori, on mahdollisuus sterilisaation pettämiseen suurempi. Eli munajohtimen sulkeva klipsi irtoaa.
Tämän riskin takia ollaan myös hieman mietitty (todella vasta puhevaiheessa) että Marko hoitaisi omat siemenjohtimet poikki. Tämä on nimittäin vielä varmempi ehkäsykeino kun naisen sterilisaatio. Nyt joku voi miettiä että no miksei mies mennyt alunperin jo vasektomiaan vaan minä sterilisaatioon mikä on itseasiassa rankempi kuin vasektomia. No siksi, koska _minä_ halusin olla varma etten raskaudu enää.

Pidät ehkä myös näistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *