Vuosi mennyt.

Vuosi sitten pelotti. Eveline sai ensimmäiset poissaolokohtaukset sekä voimakkaat karsastukset. Ja kun lääkäri sanoo sanan ”aivokasvain”.

Olen ollut hyvin kriittinen Suomalaiseen kunnalliseen sairaanhoitoon viimeisten vuosien aikana, mutta viime syksynä sekä alkutalvesta saatiin hyvin asiantuntevaa hoitoa ja tutkimuksia Evelinelle. Vuosi sitten kirjoitinkin ensimmäisen postauksen tästä, mitä tapahtui?

Evelinellä on ollut nyt liki vuoden silmälasit, niistä on tullut hänen tärkein esine. Laittaa ensimmäisenä silmälasit aamulla päälleen, kun herää ja ne ovat viimeiset jotka ottaa pois nukkumaan mennessään.
Luonne, koko tyttö on muuttunut silmälasien myötä. On myös ilmennyt hänen luonteessaan (aistiyli)herkkyyttä.
Viime keväänä otin neuvolassa puheeksi Evelinen käyttäytymisen äänien kanssa. Hän on hyvin peloissaan jos kuulee jonkun tuntemattoman, etenki korkean ja kovan äänen. Hän voi kuulla vaikka moottorisahan kilometrien päässä johon itse en kiinnitä mitään huomiota tai yläkerran naapuri siirtää tuolia. Hän menee paniikkiin suurissa ihmisjoukoissa missä paljon ääntä. Puhumattakaan vaikka uuden vuoden raketeista.
Keskusteltiin lääkärin kanssa ja lääkäri osasi aika pian kertomani jälkeen sanoa että kyseessä on ääniyliherkkyys ja epäili että Eveline on kehittänyt kuuloansa erilailla kun ei ole nähnyt kunnolla. Nyt meidän vakiovarusteisiin kuuluu kuulosuojaimet kun lähdemme jonnekin. Kuulosuojaimet pelastaa hyvin tilanteen jos äkillinen kova ääni ilmaantuu ja Eveline menee paniikkiin.

Kuva: Nadja Vesterlund
Kuva: Nadja Vesterlund

Eveline on myös ollut todella kova vierastamaan ihan pienestä asti. Hän oli hyvin, hyvin kiintynyt minuun sekä isäänsä. Johtunee varmasti siitä ettei hän nähnyt kunnolla eli tunsi turvattomuutta. Ja onhan se ihan järkeenkäyvää.
Kun Eveline sai lasit, huomattiin että hänen vierastaminenkin rauhoittui. Toki, edelleen hän lämpenee hitaasti uusiin ihmisiin mutta se on vain tervettä.

Nyt tulee tosiaan kohta vuosi täyteen kun hänellä ollut silmälasit. Suomessa oltaisiin saatu vuositarkastukseen kutsu nyt marras- joulukuussa Silmäpoliklinikalle. Koska emme asu enää Suomessa niin näön sekä silmientutkimus on meidän vanhempien vastuulla, myös kustannus tulee meille.
Googlasin eri silmälääkäreitä Malaga-Fuengirola alueelta. Kriteerinä oli että silmälääkärin piti olla erikoistunut pieniin lapsiin sekä piti osata mielellään täydellistä englantia (toki jos oltaisiin löydetty huippu, joka puhuu vain espanjaa oltaisiin otettu tulkki mukaan). Löydettiin kuitenkin täältä Fuengirolasta klinikka Sol eyes, heillä oli mm. lapsiin erikoistunut silmälääkäri Erja Oksman, joka puhui täydellistä suomea.
Heillä tullaan käymään ehdottomasti jatkossakin. Ammattitaitoista sekä ihanan ystävällistä asiakaspalvelua.
Ja mikä parasta- Evelinen näkö on vuodessa parantunut! Ennuste oli että kouluikään mennessä voisi jopa olla mahdollista että näkö parantuisi niin paljon, että käytössä olisi enää vain lukulasit.

Pidät ehkä myös näistä

1 kommentti

  1. Kiitos kun jaoit tämän Evelinen tarinan. On varmasti ollut sekä raskasta että voimaannuttavaa kulkea pitkä ja kivinen matka pikkuihmisen kanssa, ja löytää ratkaisuja taittamaan niitä pelkoja ja epävarmuuksia. Ihanaa joulunodotusta koko perheellenne 🙂 Nähdään Sol Eyes klinikoilla!

    Ystävällisin terveisin,
    Ninni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *